Företagsrekonstruktion i Stockholm

Bor du i Stockholm och står inför en företagsrekonstruktion? Vi är en obeståndsbyrå som är specialiserad på företagsrekonstruktioner i Stockholm och vi erbjuder en fullservicetjänst som hjälper ditt företag att hanterar alla de situationer som kan uppstå under en företagsrekonstruktion. Vårt mål är att arbeta fram en realistisk plan och omstrukturera företagets verksamhet så det kan fortsätta sin verksamhet utan att hamna i konkurs.

När görs en företagsrekonstruktion i Stockholm?

En företagsrekonstruktion kan uppstå när ett företag hamnar i ekonomiska svårigheter och kämpar med att betala sina skulder och utgifter i rätt tid, vilket kan leda till att företaget står inför en eventuell konkurs. Syftet med en företagsrekonstruktion är att ge företaget en chans att återhämta sig och lösa sina ekonomiska problem så att det återigen kan bli lönsamt så det kan fortsätta sin verksamhet.

Hur ser processen för en företagsrekonstruktion ut?

Det kan vara bra att känna till hur processen vid en rekonstruktion ser ut. Vi har sammanfattat det i åtta punkter här nedanför:

  1. Ansökan om rekonstruktion – när ditt företag befinner sig i en ekonomisk situation där det inte längre är möjligt att betala räkningar och avgifter ansöker du om rekonstruktion hos tingsrätten.
  2. Rekonstruktionsbyråns roll -an ni ansökt om rekonstruktion, kommer vi göra en granskning av ert företag och förbereda lösningar som är baserade på nuläge och förutsättningar.
  3. Val av rekonstruktör – innan en ansökan om rekonstruktion av ert företag görs, kommer vi att genomföra en upphandling bland flera utvalda och välrenommerade rekonstruktörer som har granskats och kvalitetssäkrats av oss, för att sedan föreslå en av dessa till tingsrätten i Stockholm.
  4. Tingsrätten i Stockholm beslutar– en bedömning av ansökan görs av tingsrätten i Stockholm som avgör om företagsrekonstruktionen ska beviljas eller inte.
  5. Rekonstruktören tar vid – rekonstruktören kommer att ta fram en rekonstruktionsplan och förhandla med era borgenärer, med målet att hitta en plan framåt för att säkerställa att företaget kan fortsätta sin verksamhet.
  6. Mötet med borgenärerna – rekonstruktionsplanen presenteras för borgenärerna och förhandlingar om en överenskommelse inleds.
  7. Godkännande av överenskommelse – när rekonstruktionsplanen har godkänts av tingsrätten, kommer den att genomföras enligt plan.
  8. Genomförande av rekonstruktionsplanen – när borgenärerna och rekonstruktören har enats om en överenskommelse presenteras den för tingsrätten som fastställer den med sitt godkännande.

Stockholm – en kunglig huvudstad mitt i hjärtat av Sverige

Som Nordens och Sveriges största tätort är Stockholm känt för sina historiska byggnader, vackra skärgård och gedigna utbud av kultur, design och teknik. Här bor ca 975 000 invånare fördelat på 14 stadsdelar som var och en har sin unika karaktär och kännetecken. Här är några olika exempel på hur olika stadsdelar i Stockholm karakteriseras. På Södermalm, även kallat Söder, hittar du en avslappnad och bohemisk atmosfär som är känd för sitt livliga nattliv, kultur, grönskande parker och shopping. Förflyttar du dig norrut till Norrmalm, som ligger i hjärtat av Stockholm, möter du en livlig och pulserande stadsdel där butiker och shoppingstråk trängs med restauranger, en uppsjö av museer och kända platser som Sergels torg, Hötorget och Kungsträdgården. Med sitt dignande utbud av möjligheter är det lätt att förstå varför så många människor lockas av att bo och resa till Stockholm.

Vår modell för företagsrekonstruktion

Vi använder en unik modell för företagsrekonstruktion i Stockholm som skiljer oss från våra konkurrenter. Genom att förhandla med borgenärer, hitta uppgörelser och skaffa finansiering genomför vi nästan hela processen innan vi ansöker om rekonstruktion hos tingsrätten. Detta gör att vi vanligtvis kan hjälpa dig till en framgångsrik rekonstruktion av företaget.

Vårt fokus är att hjälpa dig att hitta rätt åtgärder för att undvika personligt betalningsansvar vid en eventuell konkurs. Vi är engagerade i att stödja dig genom hela processen och att säkerställa att ditt företag uppnår de bästa resultaten.